8/12/22

Αναζήτηση:      
NewsLetters - Email:  

  • EuRoCec - WebTutor - Εκδόσεις Βιβλίων Διαδικτυακών Τεχνολογιών (Αγγλικά) eurocec.eu
  • EU & euRoCec project: 'Build your own e-Business' (Αγγλικά) w3opensource.org
elearn ebooks

    H ανάπτυξη διαδικτυακών ιστοτόπων που προσφέρουν ειδικό περιεχόμενο σε μορφή ηλεκτρονικών βιβλίων (e-books) έχει βασιστεί στο μοντέλο της ελεύθερης πρόσβασης και στην δυνατότητα της δωρεάν λήψης (download) δοκιμαστικού περιεχομένου (demo e-book) από την πλευρά του χρήστη - επισκέπτη, έτσι ώστε πριν αγοράσει το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book) να έχει πλήρη εικόνα του τρόπου που έχει γραφεί και να γνωρίσει την μεθοδολογία και το ύφος-στυλ του συγγραφέα.

Ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει onLine ενότητες από συγκεκριμένα κεφάλαια του ηλεκτρονικού βιβλίου και να ενημερωθεί διαβάζοντας ή εκτυπώνοντας μέρος ή όλο το περιεχόμενο τους εφ' όσον το επιθυμεί δωρεάν.

Μόνο στην περίπτωση που επιθυμεί να κατεβάσει (download) στον Η/Υ του demo e-book του ζητείται email λογαριασμός για να του αποσταλεί ο σύνδεσμος (link) για το κατέβασμα του συγκεκριμένου βιβλίου.

Ο επισκέπτης - πελάτης, μπορεί να επιλέξει ένα ή περισσότερα e-books προς αγορά συνθέτοντας το καλάθι αγορών του (e-basket) το οποίο διαχειρίζεται προσθέτοντας ή αφαιρώντας e-books κατά την κρίση του μέχρι να ολοκληρώσει την onLine παραγγελία του και να την αποστείλει.

Με την αποστολή της onLine παραγγελίας στον Web Server ενεργοποιείται το αυτόματο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών μέσω πιστωτικών καρτών (e-card-payments) και ο επισκέπτης - πελάτης εισάγει τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας για την πληρωμή του ποσού της παραγγελίας.

Όταν ολοκληρωθεί ο αυτόματος έλεγχος της εγκυρότητας της πιστωτικής κάρτας του επισκέπτη - πελάτη και της χρέωσής της με το ποσό της παραγγελίας, τα ηλεκτρονικά βιβλία που αγοράστηκαν κατεβαίνουν (e-books download) άμεσα στον H/Y του σε μορφή PDF.

Όλες οι πληροφορίες που αφορούν τον επισκέπτη - πελάτη, κρυπτογραφούνται συμπεριλαμβανομένων του αριθμού της πιστωτικής κάρτας, του ονόματος και της διεύθυνσής του, έτσι ώστε να μην μπορούν να διαβαστούν ή να αλλαχτούν κατά τη μεταφορά τους στο Internet.
Όλες μας οι διαδικτυακές εφαρμογές χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο SSL (Secure Sockets Layer) που είναι σήμερα το παγκόσμιο πρότυπο (standard) ασφαλούς πιστοποίησης διαδικτυακών τόπων (web sites) και διαδικτυακών εξυπηρετητών (web servers) με κρυπτογραφημένη μεταφορά στοιχείων, έτσι ώστε οι πληροφορίες που αποστέλλονται με το πρωτόκολλο SSL, αυτόματα να ελέγχονται και να εξακριβώνεται εάν έχουν αλλαχτεί κατά τη μεταφορά.